Val av e-handelsplattform

Hur vet jag vilken lösning som är den bästa för oss? 

2020-05-12

En fråga vi ofta får och som vi hjälper våra kunder med är att hjälpa till att välja en e-handelsplattform. Skälen till att kunder vill byta plattform är ofta att det är dyrt att vidareutveckla lösningen eller för att det inte finns ett tillräckligt bra stöd för att kunna växa på flera marknader samt utöka sortimentet. 

Många kunder börjar sin resa genom att skriva en kravspecifikation och att sondera marknaden på olika plattformar. Har de tur så träffar de snabbt på en plattform och partner som det klickar med, men för en del så blir det en rätt lång resa. Marknaden och valen kan kännas svåra att navigera i då det finns många bra alternativ att utforska och ibland kan det bli en djungel. 

Vi på Perpello har tagit fram en guide med våra bästa tips inför valet av e-handelsplattform, men bjuder här på våra tre viktigaste tips: 

  • Utgå ifrån dina behov och utryck dem i förmågor du ser att du behöver framåt – En jättedetaljerad kravspecifikation där olika delar av organisationer har bidraget med olika krav kan tyvärr göra att du skjuter helt fel. 

  • Om du landat i att du ska skicka ut en förfrågan till mer än tre olika plattformsleverantörer så har du troligen inte gjort din hemläxa. 

  • Skapa en bild av vilka utvärderingskriterier (se exempel nedan) som är viktiga internt och var tydlig med dem när ni talar med plattformsleverantörer. 

                                           Namnlös.png

Om Perpello:

Perpello hjälper dig gärna att välja plattform vi använder en välanvänd utvärderingsmodell och har en stor kunskapsbank om de lösningar som finns och nyttjas på dem svenska marknaden och kan snabbt peka dig i rätt riktning baserat på er unika situation. 

 

Vill du veta mer?

Kontakta Karin på karin.gidlof@perpello.se